Pieniä asioita mitä kaipaan kotoa.

Kävin Suomessa olemassa reilun viikon ja huomasin muutamia juttuja mitä kaipaan kotoa.


Kun kävin kotona Suomessa, niin eka reaktio oli: En ole ollut edes pitkään pois täätä. Tuntui vain että olen ollut pois muutaman päivän. Vaikka lähdin melkein 2 kuukautta aikaisemmin pois kotoa. Olen ollut paljon kotoa pois, milloin missäkin päin Suomea, joten kotoa poissa oleminen ei ole uutta ja outoa. Kun menin kotiin, niin sanoin äidilleni "En koske viikkoon sitten tiskeihin tai tiskikoneeseen!" Täällä joudun tiskaamaan kaikki tiskit käsin. Jos juot kupin vetttä, niin joudut tiskaamaan sen käytetyn kupin heti. Ennen kun lähdin Suomeen, niin minun kädet olivat noin 1.5kk aivan ryyhkällä ja halkeili, koska piti tiskata niin paljon. (Ja hanskat kädessä on vaikea tiskata, joten kärsin kipeistä käsistä).


Tiskikonetta on vähän ikävä, mutta tiskaaminen on rentouttavaa puuhaa ja tylsinä iltoina on mukava tiskata, koska siinä saa kulumaan aikaa hyvin.

Oma pyykkikone olisi kiva. Meillä on kerran viikossa pyykkipäivä. Kotona kun käin lomalla, niin oli mukava vain laittaa kaikki vaatteet vain koneeseen heti ja kohta ne on puhtaat. Täällä minulla ei ole paljoa esim. urheiluvaatteita, joten minun pitää miettiä, että milloin on pyykkipäivä ja milloin kannttaa käydä liikkumassa.
Onneksi on pyykkipäivä kerran viikossa, ettei ole kerran kahdessa kuukaudessa!

Olen tottunut täällä puhumaan ja höpöttämään kaikkea kaverilleni kaupoissa ja kaduilla, koska kukaan ei ymmärrä meitä. Suomeen kun menin, jouduin välillä miettimään mitä voin puhua tietyissä tilanteissa:D
Täällä kuulee paljon erikieliä, mutta ei paljoa suomenkieltä. Jos joskus kuulen suomea, niin siitä tulee vain niin hyvä fiilis, että en ole ainut Suomalinen täällä. Mutta kun menin Suomeen ei tullut oloa "Vitsi miten nääkin osaa puhua suomea!"

Kaipaan kovasti oikeaa ruisleipää, koska näkkärin maku ja koostumus on jo tullut tutuksi.
Sauna ja saunan lämpö. Hemmassa meillä on kylpyamme, jossa pitää peseytyä. Koskaan en ole vielä kylpenyt siinä. Ensimmäiset pesukerrat olivat vähän outoja, muntta nyt se on jo normaalia.

En ole ihminen, joka tykkäisi katsoa telkkaria, mutta olisi mukava välillä katsoa suomenkielisiä ohjelmia tai suomeksi tekstitettyjä ohjelmia. Jos haluaisin katsoa YleAreenasta ohjelmia, niin Ruotsissa ei voi katsoa Areenaa, ja muista samantapaisista palveluista kaikki ohjelmat eivät näy.Jessika
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viimeiset sanani

Miten voit helpottaa vaihdon sujuvuutta itse?