Vappu täällä

Vappu

Monille Suomalaisille Vappu on juhimista ja juomista. Olisi ollut erilainen Vappu tänä vuonna, jos olisin ollut kavereideni kanssa Suomessa.

Kysyin yhdeltä tutulta, joka asuu Göteborgissa, että mitä ihmiset tekevät täällä Vappuna. Sain tietää, että täällä katsotaan paraatia keskustassa. Sinne siis.

Menimme keskustaan kaverini kanssa ajoissa, koska saimme tietää, että siellä on paljon ihmisiä. Ei ollut paljoa ihmisiä, koska vettä satoi kaatamalla. Onneksi nahkakengät ja sadetakki pitivät sateen loitolla, joten sade ei haitannut minua. 
Odotimme tunnin vesisateessa/katoksessa paraatin alkua. Ratikat ja bussit lopettivat toimintansa tietyiltä kaduilta/linjoilta, joka myöhemmin koitui menidän kohtaloksi.

Olimme odotelleet jo jonkun aikaa kunnes tajusin "Mitä me ees odotellaan?" Hyvä kysymys, kukaan ei sanonut mitä odotamme, kunhan odotamme jotain.

Tunnin odotus palkittiin. Paraati alkoi ja fiilis rupesi kohoamaan entisestään.


En tiedä ketä paraatin nuoret ja aikuiset olivat, mutta uskon heidän olevan yliopiston opiskelijoita. 

Pyörät liikkuivat painoja nostamalla



Rakennelmat ja mielikuvituksen käyttö oli rajaton

Polttomoottori ajoneuvot oli rakennettu vanhjoista sohvasta, kottikärryistä...

Suomi mainittu!

Musisointi ja hauskuus olivat hyvin yhdistetty


Parempi peruuttaa kuin mennä eteenpäin. Mielikuvituksen määrä on rajaton
 Tässä oli vain muutamia kuvia. Koko paraatin läpikäyminen meidän kohdalla kesti tunnin. Tunnin päästä näimme alusta asti koko paraatin, kun se oli kiertänyt keskustassa päin. Näimme siis kahdesti koko mahtavan paraatin!

Illasta kävelimme keskustassa ja vain odottelimme ratikoiden liikkumisen aloitusta. Ratikat menivät todella harvoin hemmaan päin, mutta onneksi pääsimme odottelun jälkeen ratikan kyytiin ja hemmaan. Ja muutama muukin ihminen oli liikkeellä vielä illallla.

Kaikki tuo edellinen tapahtui jo 30.4.2018
1.5.2018 Tiistai

Olin pitkään miettinyt mitä täällä tehdään 1.5. Suomessa minulle itsestään selvyytenä on ollut mennä Vappumarsseille, mutta mitä täällä?
Yritin etsiä tietoa netistä erilaisin hakusanoin, mutten löytänyt mitään. Onneksi ratikkapysäkin ilmoistustauluihin oli liimattu erilaisia manoksia ja sillä oli saman tyylinen Vappumarssin tapahtuma, mitä Suomessakin.

Menin oikeaan paikkaan ja aikaan keskustaan. Taas tuli vettä kaatamalla, muttei se haitannut. Kiertelin kojuja ja yritin kuunnella puheita, mutten ymmärtänyt oikein mitään.
Odottelin hetken kunnes rupesi kuulumaan rumpujen hakkaamista, huutoa ja ihmisiä liikkui katsomaan sitä. Kilometrin pituinen ihmisjono keskellä keskustan katuja kävelee ja musisoi.

Lähden mukaan kävelemään ihmisten kanssa. Kävelimme noin 30minuuttia ja sen jälkeen olisi alkanut puheiden aika, mutta minä lähdin kotiin jo silloin.

Oli mahtava nähdä Ruotsalaista Vappua. Vähän erilainen mitä Suomessa, mutta samoja piirteitä löytyy.

Simaa täällä ei myyty ja en halunnut tehdä itse simaa, koska sitä olisi pitänyt tehdä niin vähän. Ostin lähikaupasta muutaman munkin. Ensivuonna enemmän simaa ja munkkeja.



Jessika

























Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakkausta, intoa ja uuden kokemista

Miten voit helpottaa vaihdon sujuvuutta itse?

Stressitön elämä täällä?