Viimeiset työpaikat ja -viikot

Enää 5 työpäivää joten olo on jo melkein lomalla, mutta fokus pysyy vielä töissä hetken.


Olen taas vaihtanut työpaikkaani 2 kertaa parin viikon sisällä. Työpaikat ovat olleet kunnan päiväkotipaikkoja, ja sen huomaa toiminnassa positiivisesti.

Mitä eroja olen havainnut yksityisellä ja kunnallisella puolella paikoista, missä olen ollut?

Voisin verrata kokemuksia kuin joku vertaisi yötä ja päivää.

Olen kesäpäiväkodissa nyt loppuajan, joka tarkoittaa, että lähiympäristön päiväkodit ovat sijoitettu yhteen päiväkotiin. Päiväkotiarki ei ole tavallista, rutiineja ei ole paljoa, paljon uusia lapsia ja hoitajia, kaikki on uutta kaikille.

Vaikka kesäpäiväkoti ja sen tuomat haasteet ja vastoinkäymiset ovat tuoneet ajoittain hankaluuksia, niin voin sanoa tästä paikasta, että tämä on ollut parhain. 
Haasteita on ollut muun muassa kaikille uudet lapset ja uudet hoitajat. 
Kaikki arjessa tapahtuva toiminta ja siihen liittyvä pohdinta, mikä on oikein ja mikä väärin.

Kaikilla hoitajilla on omat rutiinit ja omat työtehtävät, joita voidaan joustaa tilanteen mukaan.

Mitä erilaista hyvää tässä paikassa on ollut?

Me käydään melkein vain sisällä syömässä ja lapset nukkumassa, muuten olemme ulkona ja leikitään. Syynä on hyvät säät, mutta myös lasten energiamäärät ja pienet huoneet. Ainakin saa omaa energiaa purettua pois, jos on liika energiaolo ja kuka ei tykkää olla auringossa ja tehdä töitä samalla?
Ja kesällä ei tehdä mitään toiminnallista tekemistä esim. maalaustöitä, askarteluja tai ohjattuaopetusta. Hoitajat ja lapset vaihtuvat viikoittain, koska heinäkuussa monet viettävät kesälomia.

Spontaanius:
Olen se hoitaja, joka potkin lastenkanssa palloa, piirrän paperiin, kiikun tai ajelen kolmipyöräsillä pyörillä. Voidaan vaihtaa touhua lennosta ja kesällä on vähän toisenlaisia sääntöjä, mitä normaalisti, niin voidaan tehdä paljon päivän aikana.

Ilolla tekeminen ja heittäytyminen:
Yleensä aamupalan jälkeen olemme hetken sisällä ja kuuntelemme musiikkia. Musiikin lomassa aikuiset ovat lasten kanssa tekemässä, jotain. Jotkut tanssivat ja toiset leikkivät lastenkanssa ilmeillä ja pitävät muuten hauskaa.

Edellisissä paikoissa lapset söivät samoja ruokia ja ei paljoa kasviksia tms.
Kunnallisella puolella lapset syövät kalaa ja kasvisruokaa parikertaa viikossa ja kerran lihaa. Hämmennyin todella, kun täällä on siirrytty kasvispainotteiseen ruokaa, joka on minusta hyvä asia. 
Syömistä seuratessa ja ilmeitä katsellessa kasviruokapäivänä, niin lapset eivät ihmettele maissia tai porkkanaa ruoassa. 

Mietin monesti ennenen uusissa paikoissa aloittamista, että miten jaksan ratikkamatkat vielä töiden jälkeen, koska matkat pidentävät melkein tunnin työmatkaa suuntaansa. Jos olisin ennen kesää matkannut töihin, niin aika olisi ollut vähemmän, mutta kesäaikohin siirtymisen myötä ratikkoja saa odottaa aina. Mutta olen jaksanut hyvin, toki pientä väsymystä on enemmän, mutta se korjaantuu kahvilla ja nukkumisella.

Yhteenvetona voin sanoa, että minun kokemus kunnallisesta päiväkodista on parempi kuin yksityisestä päiväkodista. Onneksi sain kokea vielä lopussa muutaman viikon kunnallista.JessikaKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viimeiset sanani

Miten voit helpottaa vaihdon sujuvuutta itse?

Elämä 80% vai 120%